Ο κ. Παυλόπουλος επικαλέστηκε τη φράση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη».
τει σερρων γεωπληροφορικη
Υπογράμμισε δε την ανάγκη για ενίσχυση του πυλώνα της Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Οφείλουμε, όλοι να αγωνισθούμε τουλάχιστον για μια στοιχειώδη Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, γιατί αυτό είναι απαραίτητο για την ίδια την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την τελική ενοποίηση», σημείωσε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι εν όψει και της άτυπης Συνόδου Κορυφής, το Προσφυγικό μας καλεί να σκεφθούμε πόσο σημαντική είναι η αρχή της αλληλεγγύης για την πορεία της ΕΕ.
«Δεν μπορεί σε ένα τέτοιο ζήτημα, πάνω στο οποίο κρίνεται η έννοια της Δημοκρατίας, του σεβασμού του ανθρώπου, πάνω στο οποίο κρίνεται ο ίδιος ο πολιτισμός μας, να υπάρχουν εταίροι, οι οποίοι δεν εκπληρώνουν ούτε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, σε ό, τι αφορά τους πρόσφυγες, σε ό, τι αφορά τον άνθρωπο, σε τελική ανάλυση», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Μάλιστα, χαρακτήρισε, προς την σωστή κατεύθυνση, την επιβολή κυρώσεων προς όλους εκείνους, που στην ουσία στρέφονται εναντίον της Ευρώπης, εναντίον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
«Μην ξεχνάμε ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι αυτές που τρέφουν όλα αυτά τα μορφώματα λαϊκισμού, τα οποία φθάνουν τα όρια του νεοναζισμού» επισήμανε ο Πρόεδρος, για να προσθέσει ότι «πέραν του ότι επιβουλεύονται την Δημοκρατία σε κάθε Κράτος, στην ουσία επιβουλεύονται την ίδια την δομή της ΕΕ, τα ίδια τα θεμέλια της ΕΕ» και υπογράμμισε ότι «σε αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι».
Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδος-Γερμανίας και τόνισε την πλήρη συμπόρευση των δυο χωρών σε βασικά θέματα που αφορούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χαιρέτισε τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών για μια ενιαία Ευρώπη, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ευρώπης.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για την περαιτέρω πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπογράμμισε ότι η άφιξή του στην Αθήνα πραγματοποιείται λίγο μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και εξέφρασε τον σεβασμό τόσο του ιδίου, όσο και της γερμανικής κυβέρνησης έναντι των Ελλήνων, για τα όσα κατάφεραν να επιτύχουν τα τελευταία χρόνια.
Όπως σημείωσε «τα κατάφεραν οι πολιτικοί υπεύθυνοι, αλλά και η ίδια η ελληνική κοινωνία, η οποία χρειάστηκε να περάσει από δύσκολες καταστάσεις και αποφάσεις».
Ανέφερε, επίσης, ότι «η ΕΕ παρείχε στήριξη προς την Ελλάδα καθ΄όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου», γεγονός, το οποίο - όπως είπε - ήταν καλό για την Ελλάδα, αλλά ήταν και προς το συμφέρον της ίδιας της ΕΕ και των κρατών-μελών της. «Ήταν μια ένδειξη της ζωντανής αλληλεγγύης, της ζώσας αλληλεγγύης, όπως είχε πει και ο Ζαν - Κλόντ Γιούνκερ» δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών.
Συμφώνησε απόλυτα με τις θέσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης και την ανάγκη ενίσχυσης του Πυλώνα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ και αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ευρωπαϊκό Οικοδόμημα.
Σχετικά με το προσφυγικό τόνισε την ανάγκη να αναλάβουν όλοι οι εταίροι τις ευθύνες, που τους αναλογούν επί του θέματος και όχι μόνο να απολαμβάνουν τα δικαιώματα, που τους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να παραμερίζουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν.
Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, δήλωσε εντυπωσιασμένος που γνώριζε με τόση ακρίβεια τις θέσεις και τοποθετήσεις του σχετικά με την πορεία και το μέλλον της Ευρώπης.
ο φορτινο σαμανο κιθαρα
επικυρωση τιτλων σπουδων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου